top of page

Workshop Zentrum Munsterland/Achterhoek

Op 2 oktober 2015 vond in Borken een inspirerende workshop plaats over de 'Marke' van het nieuwe centrum voor geschiedenis en identiteit van Munsterland. Het initiatief ging uit van Kreis Borken die ook verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het nieuwe centrum dat in Vreden wordt ontwikkeld. Er werd veel aandacht besteed aan de naam voor het centrum omdat deze de sfeer en het doel zou moeten uitdragen. De werktitel luidt nu nog 'Kulturhistorische Zentrum West Munsterland' maar een meer kompacte veelzeggende titel zal daarvoor in de plaats komen als het aan de deelnemers ligt. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat het werkgebied niet ophoudt bij de grens van Nederland. Zo moet de gemeenschappelijke geschiedenis van Munsterland en Oost Nederland weer verbonden en levend worden. Het was bijzonder dat de Duitse partijen dit unaniem als een belangrijke basis voor het nieuwe centrum ervaren. Deelnemers waren vertegenwoordigers van Kreis Borken, naast bestuurders was dat Corinna Endlich, de leider van het nieuwe centrum, de Historische Vereniging Nordrhijn Westfalen en de gemeente Vreden waar het centrum zal komen. Vanuit Nederland waren Edwin Kok (Toerisme euregio) en Gerda Brethouwer (Bureau Ruimtegebruik) uitgenodigd. Zij maken zich al jaren sterk voor de verbinding van de Achterhoek met de Duitse regio. De sterke verbondenheid van de gemeente Aalten met Duitsland komt tot uitdrukking in het programma van de VVV Aalten, het onderduikmuseum Markt 12, het Aaltens Industriemuseum, het Grenslandmuseum in Dinxperlo, de uitgeverij Achterland en de op 7 oktober te openen Koppelkerk in Bredevoort. Bureau Bebold uit Oost Friesland leidde de inspirerende workshop en zal een vertaling maken van de input die er vooraf en tijdens werd gegeven.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page